Brændeovnen skal have attest

posted in: Nyheder | 0


1. juni trådte en ny brændeovnsbekendtgørelse i kraft. Ifølge den må der ikke sættes en brædeovn eller kedel op i Danmark uden at den har en prøvningsattest, som skorstensfejeren skal skrive under på.


Kræv at se prøvningsattesten for fyringsanlægget, og tag eventuelt skorstensfejeren med på råd, inden anlægget sættes op. Sådan lyder et af rådene til forbrugerne, når brændeovnen, centralvarmekedlen, pejseindsatsen eller pilleovnen skal skiftes.

Der er risiko for, at skorstensfejeren ikke vil sige god for anlægget, hvis det ikke har en prøvningsattest, der dokumenterer, at det overholder emissionskravene i brændeovnsbekendtgørelsen, som trådte i kraft 1. juni 2008.

Anlæg uden prøvningsattest må i følge den nye brændeovnsbekendtgørelse ikke sælges eller overdrages. Det gælder både nye og brugte anlæg. Ved salg af huset, hvor anlægget er installeret, gælder reglerne dog ikke. Halmfyr i landzone og historiske anlæg er også undtaget.

Dokumentationen skal stamme fra afprøvning på et godkendt prøvningsinstitut, og skal foreligge i form af en prøvningsattest, som skorstensfejeren skal påtegne med dato og underskrift, i forbindelse med tilmeldningen til den lovpligtige skorstensfejning. Er dokumentationen ikke i orden må anlægget ikke bruges.

Skorstensfejeren skal altid syne installationen af et nyt fyringsanlæg, inden det tages i brug. Ejeren skal selv meddele skorstenfejeren, at det er opsat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *